Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه ملی زلزله گفت: در کلانشهر تهران 3 هزار و 260 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که در این مساحت قریب به 1 میلیون و 200 هزار نفر زندگی می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دبیر کارگروه ملی زلزله همزمان با روز ملی ایمنی در برابر زلزله، درباره نگرانی مردم از وقوع زمین لرزه در تهران و کرج و نامناسب بودن بافت های شهری به خبرنگار تیتریک، گفت: میراثی که از وضعیت شهرسازی به ما به ارث رسیده است تاریخی بوده و به دوره فعالیت یک الی دو شهردار باز نمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی بیت اللهی با اشاره به اینکه از دیرباز بی توجهی به امر ساخت و ساز، عدم رعایت مقررات، و ضعف نظارت ها موجب ایجاد ساختمان های بدون کیفیت شده است‌، افزود: گواه این مسئله تلفات بالا در زلزله ها بوده و زلزله های بم، ورزقان، طبس و ...نشان می دهند میراث دار وضعیت خوبی از نظر ساخت و ساز نیستیم.

وی اظهار داشت: از نظر مدیریت بحران زلزله نیز در وضعیت ایده آلی نداریم به ویژه زمانی که جمعیت درگیر این بحران زیاد باشند و نمونه بارز این مسئله را در زلزله ملارد که در ۲۹ آذر سال ۹۶ اتفاق افتاد مشاهده کردیم زیرا در تهران مردم با خودرو به خیابان آمده و همه جا قفل شد. بیت الهی تصریح کرد: هیچگونه معبری در تهران به واسطه زلزله ملارد مسدود نشد، هیچ آواری ریزش نکرده بود و صرفا خودروها وارد خیابان شدند اما تصور کنید خدای ناکرده اگر بر اثر زلزله ای در تهران صرفا سنگ نمای خیابان ها ریزش کند با انسداد مسیر چه فاجعه ای رخ خواهد داد؟

وی به وجود بیش از ۴۷ گسل در اطراف کرج و تهران، از هم گسیختگی زمین و شکافته شدن آن اشاره کرد و گفت: وجود این تعداد گسل به معنای رخ داد زلزله است و زلزله های ریز و درشتی که اتفاق می افتد نشان دهنده این است که شهرهای کرج و تهران در معرض این خطر هستند.بیت اللهی افزود: طرح مسئله مذکور نباید باعث التهاب شود بلکه باید زمینه ساز تمهیدات مهندسی و مدیریتی شود زیرا البرز به عنوان معین استان تهران دارای معضلات حمل و نقل و ترافیکی است.

وی اظهار داشت: احتمال وقوع زلزله بزرگ در تهران وجود دارد زیرا از دوره بازگشت زلزله ها چندین سال گذشته است و اینکه بگوئیم اتفاق نخواهد افتاد حرف درستی نیست، علی رغم اینکه از بیان این مهم ممکن است عده ای نگران شوند.بیت اللهی با اشاره به اینکه اگر هوشیاری خود را از دست داده و نسبت به زلزله بی اهمیت باشیم، در زمان وقوع زلزله باید خود را مقصر بدانیم، تصریح کرد: در کلانشهر تهران 3 هزار و 260 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که در این مساحت قریب به 1 میلیون و 200 هزار نفر زندگی می کنند و 200 هزار ساختمان وجود دارد.

وی گفت: با وقوع زلزله ای 6 یا 6.5 ریشتری 50 درصد ساختمان های مذکور آسیب جدی خواهند دید، اگر چه متاسفانه وضعیت بافت ها فرسوده به گونه ای است که بعضا تصور می شود با وزش یک باد نیز فروخواهند ریخت.

بیت اللهی افزود: تحت تاثیر قرار گرفتن حداقل 500 هزار نفر در زلزله تهران بحرانی بزرگ را رقم می زند در حالی که انتظار می رود از معابر تنگ و باریگ این کلانشهر امدادرسانی صورت گیرد.

دبیر کارگروه ملی زلزله در خاتمه اظهار داشت: صحنه هایی که از زلزله احتمالی در ذهن کارشناسان زمین شناسی متصور می شود دردناک است لذا امیدواریم اقدامات جدی ملموس صورت گیرد تا در سال های آتی شاهد ساختمان سازی های غیر مجاز و بی کیفیت نباشیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری

به گزارش خبرآنلاین،در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در گفتگو با خبرنگاران درباره آمادگی شهرداری تهران برای مقابله با زلزله اظهاراتی داشت. او اعلام کرد: در ابتدا، تمرکز ما بر کاهش آسیب‌پذیری شهر تهران نسبت به زلزله است. سپس، درک صحیح ابعاد زلزله و تشخیص سریع وقوع آن برای ما بسیار اهمیت دارد. در این راستا، پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تکنولوژی شتاب‌نگارها و سیستم‌های تشخیص زودرس زلزله در شهر تهران روی داده است.

ایسنا در خبری نوشت:وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، ۵ شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

زاکانی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متأسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903998

دیگر خبرها

  • رنگین کمان زیبا در آسمان تهران در حاشیه اولین روز نمایشگاه کتاب
  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • روستاهای حاشیه «دز» نگران نباشند؛ شرایط تحت کنترل است
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • وضعیت روستاهای حاشیه دز در اهواز تحت کنترل است
  • عادی بودن وضعیت روستاهای حاشیه رودخانه دز در مقطع اهواز
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات